Site Loader
A beiratkozás az új tanulók részére

A beiratkozás napja: 2021. június 22., 08:00-14:00 óra között személyes megjelenéssel.

Kérjük, az óvintézkedések betartása érdekében működjenek együtt munkatársainkkal. Lázmérés és kézfertőtlenítés lesz a bejáratnál. A maszkviselés az épületben mindenkinek kötelező.

A beiratkozás egy része a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (továbbiakban: KRÉTA) e-Ügyintézés felületén keresztül történik. Kérjük, ezen keresztül is iratkozzanak be 2021. június 15-21. között. A dokumentumokat ide nem kell feltölteni.

Feltételek:

–           a szülő/törvényes képviselő vagy szülő/törvényes képviselő meghatalmazottja írathat be tanulót

–           a tanuló a 8. évfolyamot eredményesen elvégezte. (Akit javítóvizsgára utasítottak, az csak a sikeres javítóvizsga után iratkozhat be. )

A beiratkozáshoz az alábbi okmányokat kell személyesen elhozni:

–           a tanuló bizonyítványa  

–           a tanuló személyi igazolványa vagy útlevele (ha még nincs, akkor anyakönyvi kivonat) (fénymásolat)

–           a tanuló lakcímkártyája (fénymásolat)

–           TAJ kártya (fénymásolat)

–           szülő/ törvényes képviselő személyi és lakcímkártyája (fénymásolat) (Lehetőség szerint az igazolványokat egy lapra fénymásolják. )

–           diákigazolvány igényléséhez az Okmányirodában/Kormányablakban átvett NEK adatlap. (később is pótolható)

–           tanulói adatlap kitöltve, aláírva (letöltés pdf, Excel szerkeszthető adatlap)

–           adatvédelmi nyilatkozat kitöltve, aláírva (letöltés)

–           nyilatkozat étkezés igényléséről kitöltve, aláírva (letöltés) (kedvezményes étkezéshez nyilatkozat)+ aki rendszeres gyermekvédelmi ellátásban részesül, vagy nagycsaládos, tartós beteg stb. erről a határozat fénymásolatát csatolják/hozzák el

–           nyilatkozat törvényes képviselőről kitöltve, aláírva (letöltés) (* a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról stb. dokumentumok fénymásolata)

 –           sajátos nevelési igényre vagy beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségre vonatkozó szakértői vélemény fénymásolata

–          ** Egészségügyi alkalmasságra vonatkozó igazolás a *technikumba beiratkozóknak (csak azoknak, akik nem adták be a felvételi jelentkezéssel együtt:letöltés**

A tankönyveket a felvett tanulóknak az iskola megrendeli.

A fizetendők:

Banki átutalással, a gimnázium OTP-nél vezetett bankszámlájára legkésőbb június 22-ig, az alábbi közleménnyel: A tanuló teljes neve és leendő osztálya: XY, 7.a vagy 9.d vagy vagy 9.c

Lehetőséget biztosítunk a helyszíni befizetésre is.

-Számlaszám: 11711034 -20850137

–           Iskolai sportkör: 1000 Ft

–           DÖK díj: 1000 Ft

–           Nyakkendő vagy sál: 2500 Ft

–           Akriel oktató program (matematika): 2500 Ft

–           Sylvesteres póló rendelés esetén: 1500 Ft/db  (A póló rendelése nem kötelező!)

–           A póló rendeléshez a színét és méretét a helyszínen kiválaszthatják. Ezt az iskolai pólót a testnevelés órán elfogadják. Egyéb esetben a testnevelés órán a fehér póló viselése az elfogadott.

Az ebédbefizetés rendjét 2021. augusztusában tesszük közzé az iskola honlapján. Egy ebéd ára 2021. szeptember 1-től 630 Ft/nap

Sylvester tréning (iskola-előkészítő foglalkozások): 2021. augusztus 25-26-27.   4000 Ft/fő

Az osztályfőnökök:

–           7.a Iselstöger Nóra tanárnő (hat évfolyamos gimnáziumi képzés)

–           9.d Jekliné Pintér Zsuzsanna tanárnő (általános emelt óraszámú gimnáziumi képzés; 1. idegen nyelv angol, 2.idegen nyelv német)

–           9.c Vadász Gábor tanár úr (technikumi osztály)

Részletes leírás a KRÉTA e-Ügyintézés felületéhez

  https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Abban az esetben, ha egy szülőnek/gondviselőnek másik gyermekével kapcsolatban bármilyen Kréta rendszerhez szülői/gondviselői hozzáférése van, azon gyermekének Kréta rendszerén keresztül tudja elindítani a Beiratkozás középfokú intézménybe BKI ügyintézési típust.

Abban az esetben, ha nem rendelkezünk bármilyen Kréta rendszerhez szülői/gondviselői hozzáféréssel a https://eugyintezes.e-kreta.hu kezdőlapon szükséges úgynevezett ideiglenes hozzáférését regisztrálni. 

Az oldalt megnyitva a bejelentkezés gombra kell kattintani, majd mivel nem tudunk elnavigálni a megfelelő Kréta rendszerben, szükséges egy ideiglenes regisztrációt létrehoznunk. (A jelszóhoz használjanak kisbetűt, nagybetűt és számot is és legalább 8 karakter legyen a rögzített érték.)

Amennyiben ez már megvan a felhasználónév és jelszó segítségével azonnal bejelentkezhetnek.

A Beiratkozás a középfokú iskolába BKI ügyintézési folyamot kell választani. 

Bal oldalon az ügyintézés indítása menüt kell választani, majd a Tájékoztató üzenet bezárását követően elkezdhetjük a beiratkozást.

Az iskola OM kódja: 101138

Videós segítség (ne tévessze meg Önöket az általános iskolai cím, eggyel alatta lesz a középiskolai):

https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M

A beiratkozással és ügyintézéssel kapcsolatos bármilyen kérdéssel forduljanak Zagyi Tímea iskolatitkárhoz a 06-1/363-2612 vagy a 06-20/385-8701 telefonszámokon, vagy az iskolatitkar@sylvester.hu e-mail címen.

Budapest, 2021.június 6.

a

Post Author: sylvester