Site Loader
A tornászok kairói Challenge Világkupájának első finálés napján Bácskay Csenge 11.a osztályos tanulónk ugráson a harmadik helyet nyerte el. A felemáskorlát döntőjében hatodikként lépett a szerhez, szintén hibátlanul teljesített, 13.066 pontja pedig a 4. helyre volt elegendő, ráadásul mindössze 1 tizeddel maradt le a dobogóról.

Bácskay Csenge:

“Az edzések az elmúlt időszakban nem mentek túl jól, és az iskolában is most vannak év végi vizsgáim, úgyhogy őszintén szólva elég fáradt vagyok, mivel sok verseny is van mögöttem idén. Ezért is örülök, hogy összejött egy harmadik és egy negyedik hely. Volt itt egy kis zűrzavar a melegítéssel, így mindannyian elég hidegen álltunk oda az ugráshoz, ezért döntöttem úgy, hogy könnyebb ugrásommal, a Cukaharával kezdek, mintegy bemelegítésképpen. Másodszorra megpróbáltam a Jurcsenko másfélcsavart, de túl fáradt volt a lábam. A korlátnak nagyon örülök, ilyen jó gyakit talán még nem is csináltam, pedig ez nem az én szerem. Az pedig külön öröm, hogy mindössze 1 tizeddel maradtam le a dobogóról.”
 

 Az eszéki Világkupáról kiváló ugrásokkal, 13.649 ponttal aranyérmet szerzett.

Bácskay Csenge:

“Három Világkupán voltam, és az előző kettőn nem úgy sikerült az ugrásom, ahogy elterveztem. Sűrű időszak előzte meg ezeket a versenyeket, iskolai dolgok és az Eb sem volt egyszerű. Csalódott voltam ezek miatt az eredmények miatt, de ezúttal nagyon igyekeztem, hogy jó legyen a gyakim. Amikor reggel felkeltem, és igazából az egész verseny ideje alatt azt éreztem, hogy most sikerülni fog, nagy élmény volt, hogy nekem szólt a magyar himnusz.”

Szívből gratulálunk Csengének!

Forrás:www.matsz.hu

Post Author: sylvester