Site Loader

A Sylvester János Református Gimnázium és Technikum az idei tanévben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

Az iskola Protestáns Gimnáziumként 1997 őszén indult, alapítója és fenntartója a Protestáns Gimnázium Egyesület volt, melyet hosszabb ideje együtt dolgozó tanárok hívtak életre 1996-ban. Alapító igazgatónk dr. Bibó István. 2012 szeptemberétől a gimnáziumunk a református egyház által fenntartott közoktatási intézmények sorát gazdagítja, fenntartónk a Dunamelléki Református Egyházkerület.

Diákjaink számára keresztény szellemű nevelést és ennek keretében korszerű képzést és műveltséget kívánunk nyújtani. Elsősorban a bibliai alapokra és a magyar protestantizmus pedagógiai hagyományaira támaszkodunk. Célunk a lelki és szellemi állóképesség megteremtése. Integratív iskolaként nyitottak vagyunk a sajátos nevelési igényű diákok előtt is. Mára a Sylvester neve jól csengő név lett a fővárosi gimnáziumok sorában.

Fontosnak tartjuk a közösségteremtést, különösen a Covid-járvány okozta kényszerű online-oktatási időszak után – a jubileumi rendezvényeink célja is ez az emlékezésen túl. A 25. évfordulóra évkönyv is készül, melyben megidézzük az elmúlt negyedszázad jelentős eseményeit.

 

 

Kedves egykori kollégánk, kedves régi diákjaink!

 A jubileumi évforduló örömére szeretnénk minél több régi munkatársunkkal és régi diákunkkal találkozni, illetve lehetőséget teremteni arra, hogy ti is találkozhassatok egymással.

 

Ezért 2022. június 14-én, kedden délután 3 órától szeretettel várjuk régi munkatársainkat egy nagy közös találkozóra!

Délután 5 órától szeretettel várjuk a régi diákjainkat osztálytalálkozók keretében!

 

Gyertek, nézzétek meg, mennyit épült-szépült a régi munkahelyetek, közösségetek!

 

Hozzatok emlékeket és bármit, ami az együtt töltött időre emlékeztet!

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

 

                                                                                                                              A gimnázium jelenlegi tanárai, dolgozói és diákjai

 

Évkönyv_adatkezelési tájékoztató 

Post Author: sylvester