Tegnap lezajlott a nagy verseny, a Budapesti Gazdasági Egyetem falai között!
Valóban, az előzetes sajtó híreknek megfelelően grandiózus körülmények között.
A verseny fővédnöke és egyben a zsűri elnöke Bod Péter Ákos volt, aki ipari és kereskedelmi miniszter, és a Magyar Nemzeti Bank 17. elnöke volt korábban. De részt vett a versenyen Bugár Csaba a Magyar Államkincstár vezetője, két államtitkár, az Erste és a MKB Bankok vezérigazgatói. A Magyar Biztosítók Szövetségének vezetője, a NAV elnökhelyettese, a Fundamenta Lakástakarékpénztár vezetője, az egyetem rektora és a magyar pénzügyi világ több más vezetője is!
Az országos döntőbe kilenc régióból jutott be húsz csapat.
Bizony nem volt egyszerű kiállni az ilyen hírességekből álló zsűri és diáktársai elé! És élőben, szakmailag precízen kifejteni a véletlenszerűen kiválasztott témák elemzéseit! És megválaszolni a zsűritagok – egyébként nagyon segítőkész – kérdéseire!
A mieink, Dudás Eszter csapatkapitány, Dudás Réka, Tóth Bíborka és Kis Levente (9/A) a legfiatalabbak voltak ebben a nagyon jól teljesítő mezőnyben. Kicsit megilletődötten, nagy izgalomban, de talpraesetten és ügyesen versenyeztek!
Végül abszolút sorrendet nem hirdettek, csak annyit tudtunk meg, hogy ki lett az első négy helyezett és hogy Eszterék a második tíz csapat között végeztek!
De nagy volt a tét és nagy volt az izgalom, ilyen típusú versenyen diákjaink még nem vettek soha részt!
Viszont a srácok egyöntetű véleménye az, hogy hatalmas élménnyel gazdagodtak, szüleik is nagyon büszkék rájuk és hogy holnap megkezdjük a felkészülést a jövő évi versenyre!
Minden résztvevő és a felkészítő tanárok is értékes jutalmakat kaptak az államkincstártól, a bankoktól és a sok-sok mentor intézménytől és cégektől.
Bod Péter Ákos a verseny végén odajött hozzánk és gratulált Eszteréknek és készíttetett néhány közös képet velünk !
Katona Miklós felkészítő tanár beszámolója