Időpont: 2024. július 29. -2024. augusztus 02. hétfőtől péntekig.

Helyszín: Szlovénia és Olaszország

Tervezett program:

  1. nap: indulás a kora reggeli órákban a Fogarasi úti Tesco parkolóból. Utazás kisebb megállókkal a festői Bledi – tóhoz. A tó körüli sétány bejárása, majd utazás tovább a híres Vintgar – szurdokhoz. Érkezés az esti órákban a szállásra.
  2. nap: bőséges reggeli után utunk a Bohinji – tóhoz vezet, mely Szlovénia legnagyobb természetes tava. és a Júliai-Alpok szívében fekszik. A tó felfedezése után (akár meg is lehet mártózni) a  Triglav Nemzeti Parkban található Bovec felé vesszük az irányt, mely a természeti csodáiról és a közeli Soca folyóról híres. Ez a nap kalandos és látványos túrákkal telik, ízelítőt kapunk Szlovénia természeti kincseiből.
  3. nap: reggeli, utána összecsomagolunk és elindulunk egy lenyűgöző olasz városba Triesztbe, ami Közép-Európa és a Földközi-tenger találkozásánál fekszik. Hosszú története során az olasz, az osztrák, a szlovén és a balkáni kultúrák olvasztótégelye volt. Ezen kombinációk lenyűgöző fúziót eredményeztek, amely megjelenik építészetében, nyelvében, konyhájában és hagyományaiban. Idegenvezetővel bejárjuk a város nevezetességeit, majd a közeli Miramare kastélyt vesszük célba, melyet az Adria gyöngyszemének is hívnak. A napunk még korán sem ér véget. Délután meglátogatjuk Skocjan barlangot, a világ egyik legnagyobb földalatti kanyonját. A barlangrendszer és a karsztvidék Szlovénia legjelentősebb földalatti természeti látnivalója, és része az UNESCO Világörökségnek.
  4. nap: reggeli után Piranba látogatunk, mely kétségkívül Isztria legfestőibb városai közé tartozik. A rövidke szlovén Adria-part leghangulatosabb, nagymúltú városa egy, a tengerbe benyúló, hosszú földnyelven fekszik az Isztriai-félsziget északnyugati csücskében. Az óváros megtekintése után a délutánt a tengerparton töltjük, ahol a túrázásoktól megfáradt lábainkat áztatjuk a kellemes tengervízbe.
  5. nap: reggeli után összecsomagolunk és a szlovén főváros, Ljubljana felé vesszük az irányt. Ljubljana hamisítatlan európai nagyváros, a délszláv, jó értelemben vett balkáni világ, a mediterrán hangulatú, jókedvű olasz zsibongás és a precíz, osztrákos rend egészséges ötvözete. 300 ezer lakosával pont elég nagyvárosias, kozmopolita, de a kisvárosi báj is átüt romantikus, autómentes, ódon utcácskáin, bájos terein. A közös városnézés után a tanulók kapnak egy kis szabadidőt, hogy a saját tempójukban fedezzék fel a többi látnivalót. A késő délutáni órákban búcsút veszünk Szlovéniától és hazafele vesszük az irányt. Érkezés a Fogarasi úti Tesco parkolóba a késő esti órákban.

Bohinji – tó

Vintgar – szurdok

Részvételi díj: 152.000 Ft és 25 Eur

A részvételi díj tartalmazza:

  • személyszállítás kifogástalan, diákutaztatásra megfelelő autóbusszal parkolási és úthasználatidíjakkal,
  • szállás és étkezés: reggeli és vacsora,
  • idegenvezető a teljes utazás tartamára,
  • betegség-baleset-poggyász utasbiztosítást,
  • és a belépőket.

Jelentkezés folyamata:

Jelentkezni személyesen lehet Körözsi Barnabás tanár úrnál 20.000 Ft előleg befizetésével február 10-ig.

A második részlet 60.000 Ft, ennek esedékessége április 10.  A fennmaradó összeget június 10-ig kell befizetni.

A kirándulás legalább 37 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre.

Miramare kastély

Piran

Bledi – tó