SZERETETDOBOZ

Célunk, hogy a Szeretetdobozokban összegyűjtött tartós élelmiszerekkel, tisztító-és tisztálkodási szerekkel segítsük a rászoruló családok és idősek mindennapjait Kárpát-medence-szerte az adventi időszakban.

Mi az a Szeretetdoboz?

A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, amely ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba?

Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, instant kávét, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt.

Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, fogkefét, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönjük, ha a felajánlók az adományozás során gondolnak az ételintoleranciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Hová adhatom le adományomat?

A Sylvesterben gyűjtjük december 15-ig (péntekig). 

 


NYILAS MISI PAKK

Emlékszünk a kis Nyilas Misi történetére, aki debreceni diákként nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. Hozzá nem jutott el az ajándék, amit neki szántak. A Magyar Református Szeretetszolgálat azoknak a gyermekeknek kíván örömet szerezni, akiknek karácsonykor semmi sem jutna. Számos család él mélyszegénységben határainkon innen és túl. Ezeknek a családoknak, a nélkülöző gyermekeknek és az intézményekben vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak szerezhetünk örömet egy-egy cipősdobozos ajándékkal.

 Mit tegyünk a Nyilas Misi pakkba?

A cipősdobozokba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várunk, amelyeknek bármelyik gyermek örülne: játék, gyermekkönyv, édesség, sapka, sál, kesztyű. Adományainkat 0-18 év közötti gyermekek számára juttatjuk el Kárpát-medence-szerte, ezért köszönjük, ha adományozáskor a kicsikre és nagyokra is gondolnak.

Hogyan csomagoljam be a Nyilas Misi pakkot?

Kérjük, hogy a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp egymástól külön csomagolják be, mert a cipősdobozok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőriznünk szükséges. Kérjük, hogy a dobozon jól látható helyen tüntesse fel, hogy kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint milyen életkorú gyermeknek készült az adomány.

Hová adhatom le a Nyilas Misi pakkot?

 

Szintén itt gyűjtjük az iskolában december 15-ig, de minél hamarabb.