Sylvesteres diákok szakmai gyakorlata
Németországban a diakónia területén

2018-1-HU01-KA102-047097

Gimnáziumunk által elnyert Erasmus+ pályázat keretében 2019. június 29. és július 29. között 12 diákunk az észak-német Hansa-városban, Rostockban egyhónapos diakóniai szakmai gyakorlaton vett részt.

A diákok a következő helyszíneken teljesítették a gyakorlatot: az  Universitätsmedizin Rostock klinikán, és a Maria-Martha Haus, a Jakobi-Stift Mehrgenerationenhaus, valamint a PflegeWohnPark Groß Klein nevű, elsősorban időseket gondozó szociális intézményekben.

A szakgimnáziumi képzésben, valamint a gimnázium diakónia-élménypedagógia programjában részt vevő tanulóink számára a hétköznapok elsősorban munkával teltek, de délutánonként és a hétvégéken lehetőségük nyílt megismerkedni a város és a környék (Warnemünde, Stralsund, Hiddensee, Sierksdorf Hansa-park) nevezetességeivel, és fürdőzni a Balti-tengerben.

A gyakorlat során újszerű környezetben alkalmazhatták az iskolában és az itthoni gyakorlatokon megszerzett ismereteiket, valamint sokrétű tapasztalatra tehettek szert egy másfajta intézményi kultúrában. Nem utolsó sorban napi szinten aktívan használták németnyelv-tudásukat, új ismeretségeket, sőt barátságokat kötöttek.

Büszkék vagyunk rájuk, hogy idegennyelvi környezetben sikeresen elvégezték ezt a felelősségteljes munkát.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Erasmus+ program keretében valósult meg.

Huszákné Vendégh Andrea
projekt-koordinátor